Социалистът Жельо Бойчев е подал оставка от ръководството на парламентарната група на "БСП за България". Към момента той е зам.-председател на ПГ на левицата.
Бойчев е уведомил соцлидерката Корнелия Нинова за решението си, но тя не приема решението му и все още го навива да остане, информира Канал 3. 

Малцина от соцдепутатите знаят за оставката на Бойчев, тя все още е тайна от групата, а заради нежеланието на Нинова да го пусне, рокадата в ръководството на групата не е обявена от парламентарната трибуна. Според тесния кръг посветени, Бойчев е изтъкнал лични причини за решението си.

Бойчев дори обмислял да напусне и парламента, но на по-късен етап, а до края на годината окончателно да загърби политиката.
Той е от хората, които израснаха в политиката под крилото на тогавашния лидер на софийската организация Румен Овчаров и винаги е минавал за негов доверен човек.

Бойчев е бил винаги в първите редици на червените и в пленарната зала, и то при последните няколко партийни ръководства, особено по икономическите теми. За последно партията му повери отговорността да оглави анкетната комисия за ЧЕЗ.

Напоследък социалистът започна да страни от медийни изяви на БСП. Каква е истинската причина за крайното му решение да се раздели с партийния пост, не се знае, а социалисти не вярват, че причините са само лични.