Служебното правителство вече е факт. От астрологична гледна точка любопитен е изборът на министрите, на които заложи президентът Румен Радев. Ето какви зодиакални знаци преобладават сред тях.
Овен
Биещото сърце на нацията
От астрологическа гледна точка кабинетът без друго може и да може, но без биещото сърце на нацията – вътрешно министерство, няма да прокопса. Затова и начело на това ведомство ще застане един безстрашен и безапелационен Овен – не, не наричаме министъра на вътрешните работи с животински имена, става въпрос за зодиакалния знак, под който се е родил. 

Служебен или не, Пламен Узунов изниква отново в публичното пространство с интересна биография. 44-годишният топ полицай е здравата ръка, от която има нужда всяко вътрешно министерство, пише "Труд". 

Телец
Остра липса на софри
Очевидно в новото служебно правителство ще има остра липса на пищни софри в стил Древен Рим – с преливащи подноси, услужливи келнери и полегнали преяли и подпили министри. Жалко! Няма да има кой да ги организира, понеже Телец в кабинета просто липсва. Всеизвестно е, че Телците са единствените в зодиака, които хем разбират от храна, напитки, свещи и скъпи вещи, хем обичат да се хранят повече от всички други знаци, взети заедно. В кабинета ще липсва още духът на надеждност и устойчивост, който само един Телец може да внесе.

Близнаци
Нито едно кречетало
В правителството под ръководството на Огнян Герджиков няма да има много празни приказки. Че кой би могъл да дрънка неконтролируемо, след като сред посочените от Румен Радев (роден под знака на Близнака) членове на правителството случайно или нарочно няма нито един представител на Близнаци. А в един кабинет, лишен от будния, остър ум на Близнаците, може да настъпи глад за новаторски идеи. Така се е получило, за съжаление, тъй като роденият в Риби премиер Герджиков би трябвало да се разбира чудесно с представителите на Близнаци.

Рак
Пари няма, действайте!
Откъм финанси правителството може и да закърпи положението. В работата си Ракът е съвестен и стриктен служител, а в живота – прословут скъперник. Тези качества определено ще са от полза за главата на финансовото министерство. Служебният финансов министър Кирил Ананиев е роден под знака на Рака и от астрологическа гледна точка е добре екипиран да се справи с ангажиментите си. Старателността на Рака ще бъде от полза за Деница Златева – служебен заместник министър-председател по подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС-2018.

Лъв
Без цар в кабинета
По един огнен знак на правителство е достатъчен – даже премного. А те са цели двама – имаме шеф на МВР – Овен (Пламен Узунов), и глава на икономиката – Стрелец (Теодор Седларски). Така това, че няма Лъв в кабинета, е добър знак. Служебното правителство изобилства от чувствителни Риби, прагматични Деви и общителни, миролюбиви и обтекаеми Везни. Лъвът е благороден знак, но и твърде егоцентричен, склонен към мелодраматични жестове и неспособен да работи в екип, освен ако той не е началникът. По тази причина никой няма да страда от липсата на Лъв в кабинета.

Дева
Строй се, преброй се!
Цели четирима са представителите на този знак в правителство от 18 министри. В ръцете на маниакално прецизни и стриктни Деви са следните министерства – МВнР (Ради Найденов), здравеопазването (Илко Семерджиев), образованието (проф. Николай Денков) и транспортът (Христо Алексиев). През следващите месеци нито един ученик няма да се измъкне без домашно, учителите ще спрат да се снимат голи, да пият и да мятат гюбеци с учениците. Лекарите ще попълнят рекорден брой бланки и бумаги, а ватманите, шофьорите на автобуси и машинистите ще са в напълно опрятен вид.

Везни
Дипломация в ЕС
За да се уравновеси съвсем положението в кабинета, налице са две Везни. Сред точните попадения за бъбриви, общителни и дипломатични хора като Везните е служебният заместник, министър-председател по еврофондовете Малина Крумова. От ноември 2014 г. е в администрацията на Министерския съвет и се занимава с координацията на европейските структурни и инвестиционни фондове. Министерството на спорта се е паднало на проф. Даниела Дашева. Точно в стила на приказливите Везни професорката знае 4 чужди езика, за да общува с възможно най-голям кръг хора.

Скорпион
През гори и води
Околната среда няма да остане без специални грижи. Ако новият служебен министър Ирина Костова се окаже типичен представител на своя зодиакален знак, във ведомството ще настъпи атмосфера на интелектуална мнителност, духовно възвисена подозрителност и мракобесническа любов към природата. Тъй като Скорпионът е воден знак, очаква се министър Костова да наблегне на чистотата на реките, езерата, язовирите и морето. Като се има предвид сезонът, тя ще трябва да се погрижи за наводненията, които неизбежно идват с топенето на дебелите снегове.

Стрелец
Икономиката – икономична…
Икономиката е в надеждните ръце на роден скъперник, но и прахосник като Стрелеца. Стрелците не са от най-надеждните, когато от тях зависи да управляват линейката, в която се вози един смъртник – държавната икономика. Въпреки това от доцент Теодор Седларски се очаква да прояви хладнокръвие и здрав разум, благодарение на които ще може да бъде осигурена реанимация на пациента. Седларски е декан на Стопанския факултет на СУ и автор на множество публикации, в които разяснява икономиката на други специалисти – негови колеги, докато останалите нищо не разбираме от това, което пише.

Козирог
Сей, земеделецо!
Значи, съвсем естествено е земеделието да бъде оглавено от сатир – полукозел, получовек, какъвто е Козирогът. Близо до природата, в единство с животинското начало – само така може да се ръководят всичките тези фермери и биоземеделци, които се нароиха през последните две десетилетия. Името на министъра на земеделието и храните е доц. Христо Бозуков. Туризмът също напълно удачно е в ръцете на Козирог на име Стела Балтова. Тя е бивш зам.-председател на държавната агенция по туризъм от 2007 г.

Водолей
Идеен ветрогенератор
Радостно е, че такъв сложен ресор като енергетиката е в ръцете на идеен ветрогенератор и нестандартен източник на атомна творческа енергия Водолей – Николай Павлов. Той е член на съвета на директорите и изпълнителен директор на „Булгаргаз“, но е бил и в съвета на директорите на НЕК. Другото удачно попадение от гледна точка на псевдонауката за зодиите е това, че културното министерство е поверено на актьора Рашко Младенов. Артистичен, иновативен и просветлен Водолей е тъкмо това, от което се нуждае българската култура.

Риби
Гълъбът на труда
Цели три Риби красят аквариума на служебното ни правителство. Първата и най-главна Риба е министър-председателят Герджиков. Под същия знак е роден и министърът на отбраната ген. Стефан Янев. Единственият пост, за който една мила и чувствителна душа като тази на родените под Риби не би била неподходяща, е този на министъра на труда и социалната политика Гълъб Донев. Гълъбът на труда обаче не бива да бъде твърде мекушав, като се има предвид че му липсва вълшебната кесия на войника от „Приказка за дългия нос“ – онази, в която жълтиците никога не свършват.