Писателят и публицист Иван Стамболов – Сула публикува гневен пост в личната си страница във Фейсбук. Повод за публикацията станаха коментарите на Николай Хаджигенов от ИБГНИ, свързани християнството и православието.

Припомняме, че вчера народният представител от ИБГНИ нарече главата на Българската православна църква „шеф на Патриаршията“ и го сравни с водача на Ордена на презвитерианци.

В статута на Иван Стамболов-Сула се припомнят коментари на Хаджигенов ,в които той не вижда разлика между християни и ИДИЛ.
„Като краен резултат е все тая дали си идил или християнин“, „Европа и българите сме оцелели въпреки религиите“, „Ние сме светска държава и мястото на религиите е на балкона“.

Ето и поста на Иван Стамболов – Сула:

Това означава, че аз, както и мнозина като мен, никога, по никакъв повод няма да гласуват за Хаджигенов или за някаква организация, в която той присъства, подкрепя или се коалира. Той дали разполага със социологическо проучване, от което да се информира колцина в България са християните или поне колцина смятат православието за важен елемент от формирането на нацията и националната идентичност?

Доколкото помня, когато мерят рейтинга на Църквата като институция (макар да е много неправилно), резултатът винаги е около 55%. Честито, адв. Хаджигенов!