„Валери Симеонов започна кардинална реформа в системата на ТЕЛК, една реформа, за която всички говореха, но никой нямаше смелостта да предприеме“ , заяви заместник-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова. По думите й тази промяна е засегнала всички страни – и лекарите, които работят в системата на ТЕЛК, и лекарите, които работят в сферата на медицинската експертиза, и тези, които неправомерно се възползваха от тази система.

„Основното послание на реформата е възстановяването на справедливостта по отношение на хората с увреждания. И категорично мога да заявя, че този ангажимент към нашите избиратели се постигна благодарение на г-н Валери Симеонов. Затова призовавам да се гласува за него – Валери Симеонов показа, че е човек на действието, човек, който изпълнява поетите към хората ангажименти“, подчерта зам.-министър Светлана Йорданова.

Валери Симеонов е водач на листата на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)“. На предстоящите избори за български представители в Европейския парламент родолюбивата коалиция се явява под № 1 в изборната бюлетина.