„Декларацията, за която всички говорят, и в която бе замесено името на зам.-председателя на Народното събрание Валери Жаблянов и уж скандалните думи, не е разбрана правилно“. С тези думи депутатът от БСП Георги Свиленски започна коментара си в сутрешното студио на Нова телевизия по повод скандала, който се разгаря в последните дни.

„Обърква ме. Наистина ме обърква Вашата позиция“, това заяви водещата Мира Иванова към госта си, който уж трябваше да влезе в конфликт с опонента си от ГЕРБ Тома Биков, но се сблъска с кадъра на телевизията.


„Ще се постараем следващата година декларацията ни да е по-точна“, обеща й той, но Иванова го захапа: „Ако ще Ви отнеме още една година и цяла година ще се занимаваме с това, аз още сега се отказвам“.

„Вече 28 години искат да се извиняват за нещо, което е станало преди повече от 70 години. Искат да го правим сутрин, обед и вечер, че както и сега в събота сутрин“, опита се да се оправдае Свиленски.
 


„БСП няма еднозначна оценка за случващото се“, намеси се Тома Биков.
 


„Не, вие нямате оценка. Че дори самият Вие не сте член на ГЕРБ. Аз искам да говоря с някой от ръководството, а не с Вас. Интересна ми е тяхната оценка, не Вашата“, отсече Свиленски.
 
„Защо пък точно то тях“, отново го скастри водещата.
 
„Защото имат досиета в ДС“, заяви депутатът от БСП, а Найденова му отвърна: „Сигурна бях, че това ще кажете“.

„Само да ви кажа какво си представям, докато ви слушам. Сякаш гледам футболен мач, на който по някое време някой хвърля димка на терена и всеки спира да гледа мача и топката“, така водещата се опита да сложи край на дискусията.





ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!