Разцепление в БСП няма, има разединение. Корнелия Нинова подаде оставка, като всеки един политик, каквото се очаква от нея. Но хора около нея подготвяха всичко около нея. Накрая само тя излезе виновна. Лидер не се избира, лидер се изгражда. Визирам Зафиров.

Това обяви Георги Свиленски от БСП в предаването "Лице в Лице" по бТВ.

"Нинова осем години успя да опази партията от външни и вътрешни кръгове. Изведнъж всички скочиха, че председателят на партията няма право да се кандидатира.

Уставът на партията - мандатност на партийно органи - точката е за пълен мандат, а не за прекратен. Това е непълен мандат. Но контролната комисия обаче решиха да я премахнат без никакви аргументи. Председателят на БСП не може да избира за повече от два последователни пълни мандата. Тя няма нито последователни, нито два пълни. Това пише в устава. Но те го измениха. Уставът се тълкува от конгреса, а не от контролната комисия", посочи Свиленски.

"Това решение е произвол на комисията. То е нелегитимно", сигурен е той.

"Социалистите са омерзени от това което се случва. Затова е и слабият резултат на резултатите. Съборът на Бузлуджа ще бъде жертва на тези неща. Рожденият ден на партията. Хората не искат да ходят. В сигналите казват: Не искаме с тези предатели да сме", разкри Свиленски.