Над 50 процента от лошите проекти по програма САПАРД, които сега са поставени под наблюдение от Европейската комисия, са сключени по времето, когато Меглена Плугчиева беше заместник–министър на земеделието.
Това заяви бившият директор на Държавен фонд “Земеделие” Димитър Тадаръков по бТВ. Той допусна, че вероятната причина за това е липсата на професионализъм. Плугчиева работи с хъс, но той е прекалено емоционален и непланиран, смята Тадаръков.
Според него лидерът на ДПС Ахмед Доган е много по–голям българин от много други. Той уточни, че не знае какво става в ДПС, защото никога не е бил член на партията, а на Земеделски народен съюз. Бах поканен за директор на фонд “Земеделие” от бившия министър Нихат Кабил като професионалист и мисля, че се справих успешно, похвали се той.
По думите му е имал около 10 срещи със самоубилия се Ахмед Емин, които не са били персонални. Виждали ли сме се по коктейли, той беше тиха и възпитана личност, но не съм имал дълги разговори, за да знам вътрешното му състояние, обясни Тадаръков. /БЛИЦ