Аз не съм препъникамъкът на преговорите, коментира след края на днешното заседание на Министерския съвет министърът на отбраната в оставка Тодор Тагарев.

Обясни, че кандидатурата на Христо Гаджев е логична, след като е бил председател на парламентарната комисия по отбрана.

Припомняме, че след като в медиите изтече първия проектокабинет на ГЕРБ-СДС, съпредседателите на ПП обявиха, че смяната на Тагарев като министър на отбраната е недопустима и те няма да подкрепят Гаджев да бъде новия шеф на ведомството.

Министърът на културата Кръстю Кръстев заяви, че е не е подал декларация. Той и министърът на спорта - Димитър Илиев, са готови да останат на постовете си, ако се споразумеят.

Кои са министрите, предложени от Габриел за нов кабинет ВИЗИТКИ

Министрите на транспорта и икономиката - Георги Гвоздейков и Богдан Богданов, отказаха коментар.

Министърът в правосъдието в оставка Атанас Славов отказа да коментира с аргумента, че не дава интервюта. Отбеляза, че текат преговори.

Припомняме, че във вторник (19 март) Мария Габриел върна папката за съставяне на кабинет на президента с пълен състав от министри, но по-късно съпредседателите на ПП-ДБ заявиха, че съставът на кабинет и предложеното споразумение към него не е съгласувано с тях.

ПП-ДБ готвят ответен удар срещу ГЕРБ с този ход, намесиха и Радев ВИДЕО

Те обвиниха Мария Габриел, че е "красивото лице на мафията" и, че се е извършила "политическа измама", тъй като в обявения състав на правителство е имало хора, които не са знаели, че са в него.

Припомняме, че в 08:30 сутринта лидерът на партията Бойко Борисов и излъченият кандидат за министър-председател Мария Габриел обявиха на брифинг, че са готови да продължат разговорите за кабинет с ПП-ДБ, но само ако получат извинение от коалицията. Те също така увериха, че са склонни на реформа в службите за сигурност.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук