Нищо не искаме да върнем, ние реагираме на ситуацията, каквато е. А това, че правителството не си е взело поука от 2013 година, си е негов проблем. Това заяви в сутрешния блок на bTV депутатът от БСП Таско Ерменков, който коментира актуалните политически теми заедно с Александър Иванов от БСП.
Относно вчерашния протест на БСП Иванов репликира: „Всеки има право да протестира. Тези пенсионери, които ги бяха докарали от провинцията, вместо да им се извинят, че едно време им направиха пенсията 1 долар, решиха да ги закарат на протест“. Според него, политиците на протеста били почти толкова, колкото и останалите граждани. Някои хора дори не знаели за какво са там и за какво протестират.
 
"Не яхаме никакви вълни. Вчера се събрахме около 2 000 души и не нагнетяваме напрежението, защото не ние родихме Гинка Върбакова", заяви Ерменков.

Таско Ерменков постави въпроса с каквипълномощия Гинка Върбакова е отишла да преговаря в Чехия. „Дотам ли стигнахме, една Гинка Върбакова да е дипломат за България?“, попита той.
 
„Г-жа Върбакова е от името на страната, спечелила сделката“, посочи представителят на ГЕРБ.
 
Прескачайки от тема в тена, депутатът от БСП Таско Ерменков изтъкна изказванията на вицепремиера по адрес на руския патриарх Кирил. Той се обърнак ъм премиера Бойко Борисов и попита: „Няма ли в крайна сметка да му посочи пътя? Неговите приказки дискредитират държавата“.
 
Социалистът и герберът се скараха сериозно относно Истанбулската конвенция и твърденията на ГЕРБ, че БСП са я защитавали, но са си променили позицията, за да се противопоставят на правителството.
 
„Важното е да проследим как декември и януари г-жа Корнелия Нинова и партията ѝ защитават Истанбулската конвенция“, каза Иванов. По думите му, през януари социалистите си променили позицията, за да търсят дискредитация и ескалиране на напрежението. ГЕРБ решили да изтеглят конвенцията, защото се вслушали в мнението на хората.
 
„Г-жа Нинова не е гласувала за Истанбулската конвенция, може да проверите протоколите“, възрази остро Ерменков.
 
Според Иванов, обаче, БСП „първо станаха приватизатори, след това станаха социалисти, сега са популисти“, а причината за това е, че в цяла Европа хората гласували все по-малко за социалистически партии.