От днес името на политическата партия "Изправи се! Мутри вън! се променя на "Изправи се! Ние идваме". Това заяви Татяна Дончева пред bTV.

"Поредният доклад на ЕК, според мен, засилва впечатлението, че трябва да се работи по промяна на Конституцията. Много е трудно да се работи, когато има фрагментиран период и не знам как ще се съберат тези 2/3 за промяна на Конституцията", каза тя. 

"След избора на правителството, надявам се правосъден министър да бъде уважаван юрист, който да вземе това като приоритет и в няколко месеца да се водят сериозни консултации, в които са се включат всички части на юридическото съсловие", допълни Дончева. 

"Темата къде да се намира прокуратурата, ми се струва вече надделяващо като мнение. Причината беше представянето на последните трима главни прокурори. Ако не бяха те, ние още щяхме да мислим, че това не е чак такъв проблем и че един балансиран главен прокурор може да избегне проблеми", обясни тя. 

"Ако има добра воля от най-голямата партия в парламента, която има твърде малко мандати, за мен е добър знак", заяви Дончева. 

"Аз мога да си извадя изводи за състоянието на г-н Трифонов от това, което видях на записа. Знаейки, че телевизията 7/8 има най-добрите гримьори. Ако те са произвели това, значи не е добре. Не мисля, че Слави Трифонов трябва да бъде решаващ фактор", каза тя. 

"Има парламентарна група, която е била и в предишния състав. Видяла е трудностите и проблемите. Видяла е очи в очи противника. Тонът на Филип дава надежди, че вътре в парламентарната им група ще се създаде лидерско ядро, което ще поведе отговорността. Това няма да бъде Слави Трифонов. Независимо дали симпатията на партията е продиктувано от симпатията им към него. 

За мен е важно да се възстанови парламентарния дух. По-малко пререкания и повече аргументи", завърши Дончева.