Коя е българката Ева-Мария Попчева - кандидат за втори мандат за депутат в Европейския парламент? Родена е в Пловдив и преди 26 години напуска България, за да сбъдне мечтата си да учи в Германия. Тогава е само на 18 години.

Баща й е адвокат, майка й инженер. Завършва право в Германия и заминава за специализация в Барселона.

И вече 4 години евродепутат от Народната партия на Испания. Сега се е устремила към втори мандат в европарламента. 

Една успешна българка в Европа - възхищавам й се

"Ако си добър в работата си, надявам се да съм, може да промениш много неща. И това те прави зависим, особено ако се случват добре нещата", казва Ева-Мария Попчева в сутрешния блок на Нова тв. 

Ева-Мария Попчева

"Във Фрайбург е един от най-добрите университети по право, затова исках да отида да уча там", посочва още евродепутатката.

Тя допълни, че е мислила да се занимава с българска политика.

"Европейската политика е трудно да се раздели от националната. Като погледнем реално - дали миграция, земеделие или икономика, всички неща, които се говори в националната политика, са свързани с европейската.

Аз се чувствам вкъщи и в Германия, и в Испания, и в България, не изключвам някой ден това да се случи", призна Ева-Мария Попчева. 

По думите тя се срещала с българската общност в Мадрид. 

"В България трябва да се създаде по-добра възможност за фирмите и българския бизнес, да могат да се възползват повече от европейския пазар", призова тя.

"България е добър пример за много неща - данъкът за фирмите е много нисък, това е много добре, това подкрепя дейността на бизнеса. В Испания има много данъци и прави живота на хората и бизнеса труден да се развива", обяснява още тя.

И поясни, че пред колегите си в Испания давала България като пример за държава с нисък дълг

Купуването и продаването на гласове е престъпление!