Докато правеше иузказване от парламентарната трибуна Николина Ангелкова се потресе как изглежда Манол Генов отзад. Председателят на Комисията по околна среда и водите уточняваше детайли с Ива Митева от Има такъв народ относно промените на второ гласуване по Закона за водите.


 

След извънредното заседание депутатите започват с важния Закон за водите на второ гласуване, по които ще работят тази седмица. В залата е и вицепремиерът Борислав Сандов, който е вносител на част от промените и ги обсъжда постоянно с Манол Генов и Ива Митева от парламентарната Комисия по околна среда и водите. Едно от ключовите решения е преместването на НИМХ в структурата на МОСВ, с което министъра ще има изпреварваща информация за бедствия и наводнения.

След вчерашните промени в кабинета на Кирил Петков оставяа и въпроса за съдбата на правителството, но всички са заинтересовани то да остане, а не да се върви към избори.

Драгомир Заков беше представен като човек, който познава работата в министерството на отбраната. И няма да му се налага да се запознава с един нов документ, призна Кирил Петков.

От своя страна посланика ни в НАТО разкри, че е дошло време да защитава националния интерес, защото Европа е единна и силна, за да се спре с войната в Украйна.