Точно в момента на клетвата на служебното правителство при президента Румен Радев от правителствената пресслужба разпратиха последната информация от кабинета на Кирил Петков относно открити нередности по строителството на “Балкански поток”.

В странното съобщение имаше данни за създадени междуведомствени групи по заповед на Петков, които написали доклад за нарушенията, а информацията съдържаше неточности и откровени лъжи, пише Труд.

“Премиерът до последния момент управява с лъжи. Междуведомствени групи не могат да изземват функциите на институциите и да се месят в работата им. Такава група не може да се произнесе по законодателната база в държавата”, заяви малко по-късно на извънреден брифинг бившият енергиен министър Теменужка Петкова и посочи, че правителството с тази проверка за пореден път погазва институциите, законите и правовата държава.

“Проектът “Балкански поток” е реализиран изцяло в тон със законодателството на България и ЕС, след решение на българския парламент. В решението пише какво трябва да направи всеки. Ние, за разлика от Кирил Петков уважаваме институциите и за нас те са над всичко”, каза тя.


“Нито институциите, нито обществото ще забравят какво е причинило това правителство на държавата, а и на енергетиката”, каза още Теменужка Петкова.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук