Първо мислим за програмата, която партия ГЕРБ трябва да начертае. Отнасяме се с необходимата отговрност към това, което ще обещаем. Това заяви в ефира на bTV бившата министърка на енергетиката Теменужка Петкова относно днешната среща, на която бившият премиер Бойко Борисов събра видни членове от партията.
"Всичко трябва да е много добре обмислено и организирано. Политическа партия ГЕРБ винаги се бори за победа. Надявам се, че ще успеем", добави тя по темата.

"Познавам новия служебен министър, Господин Павлов е колега от моя екип. Работихме две години заедно. Той е финансист, аз лично съм спокойна за сектор енергетика. Убедена съм, че ще има приемственост и мисля, че енергетиката е в добри ръце", заяви Петкова.

"Това, което ние оставяме в сектор енергетика е финансова стабилност и стабилност на цялата енергийна система. Това са неща, които могат да бъдат видени и проверени. Моето усещане, за разговора ви с господин Овчаров, е че той е разочарован, че сме се справили с тази ситуация и няма режим на тока. На колегите от БСП много им се искаше да има нещо такова, но ние положихме много усилия. Всичко каквото ние сме казали, на практика се случи", призна Петкова. 

"Докладът на електроенергийния системен оператор, който много интересно беше стигнал до колегите от БСП, преди да стигне до мен. Това, което пише в него, определено буди някаква тревога, но когато човек го анализира, осъзнава, че това са само едни думи, зад които не стоят реални факти. Ако господин Овчаров, се беше задълбочил в този доклад, вместо да прави оценка на мен и колко разбирам, той понеже разбира много, трябваше да му направи впечатление, че се съдържат абсурдни неща", каза твърдо бившата министърка.