Днес приключва процесът по номинации в ГЕРБ за парламентарните избори. Цялата процедура ще е обект на разглеждане от областните структури и ръководните органи на партията.

Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова в телевизионно интервю.

"Всеки член има право да номинира до трима представители. След като премине този процес, ще стане ясно. При нас има процедурни етапи, те са свързани именно с тези номинации. Съвсем скоро ще стане ясно.

Не спирам да се учудвам на това, което г-н Цветанов твърди по отношение на енергийните проекти. Особено за газопреносната структура на България, а за да се стигне до реализацията на този проект, беше актуализирана енергийната стратегия на страната.

Тя бе приета в парламента с огромно мнозинство.

Изключително неприятни коментари, абсолютно нямащи нищо общо с истината. Работили сме само в интерес на България. Нека да си говорят, важното е, че успяхме да реализираме тези проекти", коментира Петкова.  

Тя заяви, че ГЕРБ никога не е влизала в коалиции с ДПС. "Явяваме се или сами, или с нашите партньори от СДС.

Изключително ясни и прогнозируеми сме. Различни политически сили се опитват да нагнетяват нагласи и настроения у хората, че едва ли не изборите ще бъдат манипулирани. Това е поредната лъжа.

Не знам кога са искрени от БСП - когато призовават за висока избирателна активност, или когато казват, че изборите са манипулирани и по този начин демотивират хората да гласуват", каза още енергийният министър.

Тя коментира и 7 блок на АЕЦ "Козлодуй", като каза, че реализацията на проекта трябва да се задейства по-бързо. Трябва да се мисли двата реактора да са на едно и също място, обясни Петкова.