Нова роля на „Възраждане” в парламента открои зам.-председателят на НС от партията Цончо Ганев. Поредица важни решения бяха приети, благодарение на "Възраждане", коментира Ганев по БНТ.

Той изтъкна гласуваното решение за преговори за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост в частта енергетика, което бе по инициатива на партията. Обединението в парламента срещу затварянето на въглищните централи бе по инициатива на депутатката Искра Възраждане, която бе поздравена в зала от всички групи в НС.

За референдума за запазване на българския лев Ганев заяви, че само за 2 седмици са обединили стотици хиляди хора.

"Енергията в обществото ни е голяма, подписите вече са над 110 000", заяви Ганев.

Според него по темата за предоговаряне на Плана за възстановяване е имало много пропаганда, че нямало как да се случи това.

"В крайна сметка законът и брюкселските бюрократи казаха, че има как да стане", заяви Ганев.

Обясни, че са изпратили и писмо до президента Радев, в което са призовали да има честност и прозрачност в тези преговори. По този повод са предложили на държавния глава на тези преговори да отидат председателите на трите най-големи синдиката в България.

Ганев изтъкна, че в продължение на години предлагат съдебна реформа, без да се налага промяна на Конституцията, с генерална промяна на Висшия съдебен съвет и следствието. Експертните решения на "Възраждане' са най-работещи, заяви Цончо Ганев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук