Разгорещен спор проведоха представители на БСП и ГЕРБ в ефира на БНТ. Повод за това станаха скандалите в местната власт в Хасково, както и отношението на управляващите към журналист. Според Това Биков от ГЕРБ, последният случай показвал, че има свобода на словото в България. „Приемаме реакцията на Антон Тодоров. Той всъщност е предупредил Виктор Николаев да не задава определени въпроси, е била не заплаха, а защото други хора ще го уволнят“, уточни той.
„Свободата на словото зависи и се пази от журналистите“, подчерта депутатът. По думите му въпросът за ГЕРБ е приключен. „Това е недоразумение. Атаките идват от откровено опозиционни среди“. Според Александър Симов от БСП обаче това поведение е недопустимо.

„Управляващите се опитват да наложат на медиите определена стилистика, дори си водят свои гости. Това поведение е позволено само в третия свят“, подчерта той. „Аз не мисля, че от БСП се държат като лордове по телевизиите“, добави Биков. По темата дали водят война с президента, Биков увери, че ГЕРБ не водят война с президента. „В доклада на комисията за закупуване на нов боен самолет, няма сведения за корупция от страна на президента. Тази комисия изследва процеса на взимане на решение.

В него се установи, че има проблематична ситуация". Според Симов Антон Тодоров говори, това което иска ГЕРБ, но не може да си признае. „Войната я има и е обявена“, смятат от БСП. Факт е, че комисията за бойните самолети беше направена с цел президентът да бъде атакуван", подчерта Симов. Тома Биков смята за недопустимо президентът да говори за война. Това според него е била грешка. Ако БСП въвлекат институцията в това, ще принизят институцията“, предупреди депутатът от ГЕРБ. Симов добави, че президентът не е нападал никого. „Той само предупреди да не разпалват война срещу него, защото ще се включи в нея“. Не бе подминат и скандалът в Хасково, който рефлектира директно върху Делян Добрев. „Елена Йончева заговори още в предизборната кампания схемата в Хасково.

Като добър журналист тя събираше доказателства. Сега тя работи по сигнала преди да го внесе в прокуратурата“, допълни Александър Симов. От ГЕРБ подозират, че всички тези атаки показват създаването на един механизъм за действие оттук нататък. „За съжаление подобни случаи хвърлиха мъгла и останаха на заден план добрите неща, които се направиха в страната“. Биков допълни, че не вижда нещо лошо да назначиш близки хора, стига да са добри специалисти.

„Кумът е много добър приятел, който си поканил на сватбата. Ние сме показали, че ако са констатирани някакви нарушения, освобождаваме такива хора. Ние за разлика от БСП не сме безгрешни и си признаваме, след това ги отстраняваме“. На финала Биков попита, как така, ако една партия ако е обсебила всичко, депутат от втората политическа сила санира сгради?, давайки да се разбере, че всичко това е политическа игра.