"Чуха се, както и предните дни, доста драматични изказвания. В такива моменти е добре да говорим с факти. Истини много има в тая зала, но фактите са важни 

Той подчерта, че парламентът не се разпуска и още утре може да се свика заседание.

"Още утре можете да свикате заседание. Разбира се, че ще дойдем. Това зависи и от вашата съвест. Ако ще свиквате заседание за безсмислени неща, на което сте склонни, ще дойдем и ще разгледаме нещата", отбеляза Биков. 

"Разчитам на вашата съвест. Дали ще говорите от тази трибуна или от "Позитано" 20, никой няма да ограничи вашето мнение. В тази криза е много важно да демонстрираме спокойно и да не живеем в състоянието, в което сме живеели преди нея. След тази криза ще дойде и друга - социална, икономическа... Ако работим като преди кризата, ще гледаме закони, които са изработени в друга среда", допълни народният представител. 

"Преди месец-два дебатирахме неща, които в момента са незначителни. Друга е средата, друг е пейзажа сега. Карантината има и добри страни. Можем да се затворим и да се замислим върху собствените си грешки и глупости. Трябва да се подготвим за това, което ни чака след извънредното положение, защото то ще свърши", каза депутатът от ГЕРБ. 

Той припомни на БСП, че преди няколко дни са говорили за липсата на социални мерки и че са прекалено трескави в тази ситуация. 

"Върнете се към себе си. Бъдете по-спокойни, не искам да влизам в ролята на Кашпировски", заключи Тома Биков от трибуната и от ГЕРБ обясниха, че може би още другата седмица ще бъде свикано заседания, защото трябва да се обсъдят важни решения, свързани с енергетиката. 

По-рано днес участниците в председателския съвет взеха решение работата в парламента да прекъсне докато продължава извънредното положение. Предложението е да има само извънредни заседания с цел да не се спира приемането на закони, както и парламентарният контрол да бъде писмен.

БСП категорично отказва да подкрепи мярката.