Напрежението е нормално за всяко управление. Но сега въпросът е накъде отиваме. Има барикади и това поражда напрежение и в политиката, и в обществото. Едно криминално убийство се превърна в политически казус. Смятам, че е необходимо смирение, за да не задълбочаваме конфликтите в обществото. Настроенията сред нашите членове са сериозни и напрегнати. Ако тръгнем да подклаждаме огъня в обществото, няма да излезе нищо добро. Ние се стремим да потушаваме този огън.

Това заяви народният представил от ГЕРБ Тома Биков в студиото на "Панорама" по БНТ.

,,Нямаме чувство за непогрешимост. Имаме навика да се извиняваме и да поемаме персонална политическа отговорност. Спомняте си случая с катастрофата край Своге, след който трима наши министри си подадоха оставки. Така че при нас има поемане на персонална политическа отговорност'', посочи Биков.

,,Срещу нас стои една агресивна опозиция, отколкото конструктивна, което не ни помага, но това си е тяхно решение'', допълни още депутатът и заяви, че от ГЕРБ търсят диалог по темата със здравеопазването както с опозицията, така и с тези, които работят в системата.