Проблемите при БСП са духовни – едни обичат Бах, други Моцарт. Делян Добрев не издържа на помията, която се излива към него - къде с лъжа, къде с полуистини, с размахване на фалшиви диаграми. Това каза в предаването "Беновска пита" по Канал 3 депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

"Елена Йончева не иска да седне с Делян Добрев на една маса, защото няма да издържи. Съжалявам за решението на Добрев да напусне ГЕРБ и се надявам да преосмисли това решение. Убеден съм в правотата му", допълни Биков.  

По думите му има преструктуриране в ГЕРБ.

"Отговорността на местната власт е голяма. БСП още не разбира защо загуби последните парламентарни избори. Самокритичността в ГЕРБ е на високо ниво, партията има желание за повишаване на критериите. Така действат сериозните партии, другите пускат фалшиви информации в пощенската кутия", коментира Тома Биков.

"Учуден съм от поведението на Елена Йончева. Къде е позицията на БСП за кмета на Хасково Добри Беливанов. Личните атаки свалят нивото на политиката", добави Тома Биков.

По думите му България се намира в политическа стабилност.

"Страната не трябва да бъде мост към Турция или друга държава, а да бъде врата. България трябва да има тесни връзки с останалите съседи. Русия безспорно се явява като фактор за стабилност в района. БСП е демонтирана в отношенията между България и Русия, причината е Борисов, който предпочита да има пряка връзка с Путин и Ердоган. В българо-руските отношения не може да има чувства, а единствено прагматизъм", уточни Биков. 

"Ако толкова БСП е против Антон Тодоров да стане председател на Комисията по досиетата, нека предложи друг, но това не се случва", каза още Тома Биков.