Приемаме резултатите и не оспорваме изборите. Ако започнем да правим това, ще увеличим напрежението в обществото. Това заяви пред БНТ Тома Биков от ГЕРБ.

„Изборите не бяха честни. Те бяха между ГЕРБ и служебния кабинет, Бойко Рашков и целия апарат на държавата. Беше опорочена цялата предизборна кампания от Бойко Рашков и той трябва да носи отговорност за това. Със свикването на парламента ще я поискаме”, добави Биков.

„За втори път имаме по-нисък резултат от първата политическа сила, тя е символична. Ако не сте гледали репортажите за възрастните жени в Хасково, в Раковски... Това го вършеше Бойко Рашков без нито едно доказателство, няма никакви обвинения, които да са повдигнати. Брутален, безпрецедентен натиск.

Вижте секциите, в които се твърди, че има купен вот, кой печели. Румен Радев има свръхвот в ромските махали”, подчерта той.

Тома Биков каза още, че в листата си ГЕРБ има момче от ромски произход от „Факултета”. „Може да го поканите да ви разкаже как пред тях стоят полицаи две седмици, Борислав Кръстев се казва. Те искат документите на всеки, който мине.  Като видят полицаи, хората се прибират по домовете си и не излизат. Там няма нито един арестуван.

В петък излиза на пресконференция и прави предизборна агитация. В тази кампания не е говорил за подслушвания. Нека да арестуват тези, които купуват вот.

Нямаме нищо против да се обяви война на купения вот. Имаме против цялата държава да преследва целенасочено хора от една политическа сила”, посочи Биков.

„Няма да подкрепим нищо от предложенията на управляващите, ако не го обявят публично. Ако искат подкрепа, да я поискат. Да дойдат в централата. Ще ги изслушаме, ние сме конструктивни.

Ние сме мъжка партия, няма как да се чувстваме жертва. Не се оплакваме, просто споделяме факти. Ще играем тази игра до края.
Ние сме тук, оставаме тук. Ако някой се прави, че ни няма, ще се счупи в нас, както ДБ, ИТН и едни други герои, които не са тук вече.

Искаме да има правителство, никой от нас не се натиска да е в управлението. Нека спечелилите поемат отговорността. Видя се какво се случва с онези, които не са готови да поемат отговорността – сринаха се и то по два пъти”, заяви Биков.

Според него е съвсем реалистично резултатът на балотажа да се обърне. „Очаквам симпатизантите на ДПС да предпочетат Герджиков”, каза още той.