Ако твърдят, че са засечени в разговор с оперативно интересни лица, които са с тежки престъпления, е възможно. Ако си мислят обаче, че политик е подслушван целенасочено, не може да се говори. 

Това заяви в ефира на Нова телевизия политикът от ГЕРБ Тома Биков по повод на изказване на Николай Хаджигенов, че е бил послушван по време на протестите с определена схема.

По думите му хората много се заканват преди изборите, но какво ще направят след тях, трябва да се види. 

"Твърдя, че Бойко Рашко и министър-председателят трябва да излязат веднага с факти, а не такива типажи като Хаджигенов и Атанасов да говорят. Те са малко гласовете ви чувам. Трябва Янев и Рашков да излязат. Те мълчат вече дни, след като са метнали обвиненията срещу службите. 

"Виждам една тенденция на погром срещу контраразузнаването", коментира Биков.

"Това ръководство на ДАНС е единственото, което е нанесло тежки удари по олигарси и шпиони и то на базата на вече събрани доказателства", смята той. 

"При Божков е проблем банката, от която са изтеглени толкова милиони накуп. Работата на службите не е да говорят и това Радев трябва да го разбере", обясни Биков.

"Вчера, когато беше уволнен шефът на ДАНС, чух само един мотив за неговото уволнение - уронвал престижът на агенцията. Демек те не са намерили нищо лошо за него. Той е получил дори много висока оценка за работата си от НАТО. Аз вярвам на тях, не на Радев. Той просто опитва да опорочи предизборната кампания", каза той.

По думите му в момента се занимаваме с Атанасов, Бойко Рашков и Татяна Дончева, вместо да се води предизборна кампания с дебати. "Върнахме се в 97-ма година", смята той. 

"Хаджигенов, Атанасов и цялата им група говорят глупости. От тях какво можем да чуем? Те не слизат от "Фейсбук", възмути се Биков.