„Като политици спонякога се държим като безотговорен тийнейджър, който нито учи, нито работи и се чуди какво животно да си татуира. Имам предвид, че всичко случило се трябва да продължи с конкретни усилия свързани с индустриално развитие, образование, пазар на труда. Това са важните теми“, каза Томислав Дончев в ефира на БНТ.

"Боя се, че на г-н президента не му харесва нито едно управление, различно от неговото. Ние толкова сме свикнали българската политика да бъде базирана само и единствено на конфронтацията. Мисля си, че повече трябва да инвестираме в някаква технология на компромиса", добави зам.-председателят на ГЕРБ.

Всички носим щети от участието в некоалицята. Донякъде ние носим най-големи щети, защото се отказахме от правото на първия и сме много слабо представени в изпълнителната власт. Напрежението при съставянето на правителство можеше и да е по-малко, но това е, ако не най-добрият, най-малко лошият вариант, отбеляза Томислав Дончев.

Има една конструкция, с която беше сформирано правителството, и още една, с която бяха приети конституционните промени. Факт е, че голямото мнозинство, с което могат да се случат не само промените в Конституцията, не може без ДПС, добави още той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук