Вие с Караянчева може да коментирате ротацията. Едва ли обаче ще се сметне за приемливо Вие да се ротирате с културния министър или аз с Дариткова. Така се обърна вицепремиерът Томислав Дончев към президента Радев на срещата между държавния глава и ГЕРБ относно организирането на избори по време на пандемия.

Срещата Радев - ГЕРБ започна с екшън! Караянчева скочи на президента НА ЖИВО

"По отношение на държавните институции действа правото за ексклузивност. Тема на темите е как ще се организира гласуването на болните и карантинираните, електронно гласуване или по пощата - нито едното, нито другото може да бъде организирано в рамките на 2 месеца. Не и без авантюри, свързани с тайната на вота, съмнения и пр", добави той. 

Според него, като се говори за българи в чужбина трябва да работим за реинтеграция на общностите и даване на възможността на всички наши сънародници да дадат вота си. 

"Най-лошият вариант е изборен резултат, който по една или друга причина да не се смята за реален от българите", категоричен бе Дончев.

Радев натопи Цветанов за изборните манипулации, който му казал, че... НА ЖИВО

"Анализи и разговори по темата текат от края на миналата година. Гледахме и другите държави членки на ЕС. Голяма част от практиките там са неприложими у нас. Например гласуване с посредник, гласуване от автомобила, защото много българи нямат автомобили или гласуване на открито, тъй като периодът март-май е авантюра и не може да проститудим някоя комисия", заяви той. 

"Огромен риск е това да сблъскаме 60-70 хил. души с рисковите групи, независимо дали има дезинфекции, маски, пана и т.н", увери вицепремиерът. 

"Най-добре е да се разшири обхватът на подвижните секции, за което е необходима съвсем малка промяна в закона", каза още той.