Благодаря за подкрепата на габровци. Такава подкрепа дава и мощност и сила, които мисля да използвам в реализирането на важните приоритети, които искат и хората. Това каза в Габрово новоизбраният народен представител от Габровска област Томислав Дончев, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.
Той увери, че проговорите за съставяне на правителство текат добронамерено, но не без трудности, тъй като зад тях стоят програми и финансови анализи. „След подобни резултати ние нямаме право да не направим правителство, колкото и трудно да е. По-важни обаче са основните приоритети, които трябва да реализираме, освен акцентите в досегашното управление“, каза още Дончев.

Томислав Дончев беше категоричен, че държавата трябва да си върне силата в областта на образованието и справедливостта. „Държавата беше слаба последните десетилетия в тези две области – да накара някой да учи и да спазва законите. Предстоят важни инвестиции в областта на икономиката и инфраструктурата, особено в Северна България, но образованието е шансът да преодолеем някои негативни тенденции в обществото. Няма как да интегрираме човек на пазара на труда, ако той не е изкарал и един ден в училище“, каза Дончев. 

По отношение на местните ангажименти Дончев посочи продължаването на проекта „Обходен път на Габрово с тунел под Шипка“, както и водния проблем в Севлиево, като отбеляза, че вече има първи добри стъпки и отпуснати средства за поетапното му разрешаване. „Ако имам лична амбиция, освен инфраструктурата, тя е свързана с висшето образование и науката в габровска област. За традиции няма да говоря, но мисля, че има потенциал“, добави Дончев. По думите му, габровска област е район на контрастите – добро икономическо развитие и тежка демографска картина, заради което акцент трябва да бъде професионалното образование.

Томислав Дончев коментира казуса с автомагистрала „Струма“ и изчезналите документи. „От цялата серия проблеми, които сътвори служебният кабинет миналата седмица най-скъпо ще ни излезе проблемът с автомагистрала „Струма“. Необходими са спешни мерки, защото цялото финансиране за пътна инфраструктура може да се окаже под въпрос. Жалкото е, че се стигна до ситуации като компрометирани процедури, намерени документи в дома на чиновник, които бяхме забравили и които не са се случвали от 2009 година“, коментира Дончев.

Новоизбраният народен представител Николай Сираков подчерта, че се радва, че е част от успешния екип на ГЕРБ, който през последните години реализира важни за региона проекти, благодарение на приемствеността. Областният координатор на ГЕРБ Цветомир Михов уточни, че в габровска област ГЕРБ има близо 2000 гласа повече от предишните парламентарни избори и благодари на жителите на областта за доверието. 

В Габрово Томислав Дончев, Николай Сираков и Цветомир Михов участваха в церемония по първа копка на нов завод в града, чиято стойност е 8 милиона лева.