"Не ме вкарвайте в тази политическа интрига, доколкото тя съществува", пробва да се измъкне от коментар на думите на президента Румен Радев по адрес на Цветан Цветанов, а именно, че разбира повече от апартаменти, отколкото от самолети, припомня "Канал3".

Според вицепремиера имаме по-сериозни теми за разговор. "Не е хубаво, когато политиците коментират конкретни марки на самолети. Това създава впечатлението, че изборът е предимно политически, а той трябва да бъде на експертите по бойна авиация не на политиците на базата на една или друга симпатия".

Така иносказателно коментира вицепремиерът Томислав Дончев скандала между ГЕРБ и президента за "Грипен". Според него било по-добре дебатите по темата да са експертни, а в същото време извън експертизата ги извади миналата седмица именно ГЕРБ, като разкритикува президента и вкара анкетна комисия в парламента.

Дончев неглижира твърдението на Радев за разкола в управляващата партия. Той напомни, че това се твърди още от 2011 година, но такова нещо няма. Емоциите са обострени, но това не се случва за първи път, констатира той за последните събития и размяната на реплики между политиците.