Като предмети си взех само лични вещи, оставям иначе тревога и надежди. Всичко чисто политическо. Това заяви от кабинета си вече бившият министър по еврофондовете Томислав Дончев, предаде Нова телевизия.
"Държавата е голям организъм с големи цели, по които трябва постоянно да се работи. Нищо особено не съм подготвил за г-жа Малина Крумова. Тя си има президент, който да я напътства. Тя е заемала най-висшата професионална длъжност в работата с еврофондове. До вчера съм работил с нея и й имам пълно доверие", каза той.

"Рано е за коментар на служебното правителство. Това трудно се прави само по имена. Направен е кабинет, който изглежда политически неутрален. Ще му дадем оценка като приключи работата си. Оценката не се дава по цвета на очите или тялото", добави той.

"Има да се върши много работа. Не може да се почива. 2017-а е много важна година, но и трябва много да плащаме. Спекулира се с това, че се спират и пускат еврофондовете. Използва се фактът, че хората не разбират много от тази дейност и каквото и да каже човек, може да се приеме за истина", каза Дончев.

"За добро или за лошо, не се случва това, което казват социолозите, а това, което казват гражданите. Колкото до коалиция ГЕРБ-БСП, не мисля, че това е възможно", заяви Дончев. "Твърдя, че всяка политическа сила предварително да заяви възможните коалиционни варианти, за да са наясно избирателите", здобави той.

"Сега си вземам си раничката и излизам, като свободен човек", завърши той.