Не ми отива да влизам в медиен диалог с Путин. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по повод обвиненията на руския държавен глава, че забавяме проекта и че Русия ще намери други възможности за реализирането на проекта.

„Не е вярно, че бавим проекта. Имаше дълга процедура по избор на изпълнител. 12 000 тръби са доставени, стотици километра изкопи, имаме изградени участъци. Работи се с високо темпо”, обясни Дончев пред БНТ.

Борисов мълниеносно отвърна на обвиненията на Путин за "Турски поток"
 
„Не смея да правя телевизионен анализ по темата. Ще се опитаме да бъдем готови колкото е възможно по-скоро”, посочи той.
 
„До средата на следващата година трябва да имаме стратегически инвеститор, с който ще изграждаме „Белене””, каза още Дончев.

Вицепремиерът коментира и бюджетът за следващата година. „Бюджетът е малко като Истанбулската конвенция – всички говорят за него, но никой не го е чел.

Защо когато говорим за бюджета, говорим само за социални плащания. Държавата не дава, тя преразпределя. За да даде повече, трябва да събере повече. И всички, които искат по-високи плащания, да кажат откъде да ги вземем.

Няма сфера, в която парите за 2020 г. са по-малко. Няма социално плащане, което да е намалено. Заплатите на учителите се вдигат, в публичния сектор заплатите също се вдигат. Но бюджетът не е само социални плащания”, заяви отново той.