Естествено работата на опозицията е да критикува, подозрително би било опозицията винаги да е съгласна. Но едва ли точно този нерационален тон, базиран кога на истински, понякога на неистински аргументи, ще доведе до алтернативната визия на България. Каквато претенция трябва да има всяка опозиция. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в предаването "Денят започва" по БНТ.

"Ако очаквате всички представители на различните участници в коалицията да говорят в един и същи тон - това е невъзможно, дори е подозрително. В една коалиционна форма на управление подобни нюанси са нормални. Въпросът е на структурно ниво, те да не правят управлението невъзможно. Колкото и да сме различни, какъвто и интензивен дебат - публичен, полупубличен да е имало, това не е попречило на кабинета да си върши работата", категоричен бе той.

"Всеки път, когато се обсъжда нов програмен период, бюджет и т.нар. "комисионен пакет" начертава един остър дебат колко трябва да са парите, колко трябва да се харчат, за какво трябва да се харчат. Бюджетът за този програмен период, който изпълняваме в момента - 2014- 2020г., беше първия, който е по-малък от предишните. Големият проблем е, че всички преговори - предишните и тези, се случват на фона на различни кризи. Сега ще отекват последиците от т.нар. "бежанска криза" и Брекзит."