Това е обявено от днес към момента експертите от мин на икономиката и финансите се събраха да го обсъдим. Има обществен интерес по качеството на горивата, а и трябва да изпълним Европейска директива. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов по повод създаването на държавни бензиностанции.

„Съвсем скоро ще качим законопроект. Целта е да се свали това напрежение от цената и качеството на горивата и да изпълним задължение по европейски директиви“, уточни той.

От своя страна вицепремиерът Томислав Дончев посочи, че „на пазара ще има още един играч“.

„Дали това ще е допълнителна стабилност за конкуренцията, това ще е добре за целия пазар и най-вече за потребителя. Типовете собственост са равнопоставени.“, посочи Дончев.

„Едно такова дружество ще спазва всички правила. Ние ще бъдем равнопоставен с всички други субекти, които ще са на този пазар. Процесът на реализиране ще отнеме много време. Давам пример с други държави, които имат държавни вериги за хранителни стоки. Секторът ще стане доста по-предвидим. Считаме, че гражданите ще имат една по-адекватна мерилка“, дошълни Караниколов.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!