БСП се опитват да правят политическа истерия. Резултатите ясно показват, че плащанията сега са два пъти повече от предишния програмен период. Това каза в сутрешния блок на БНТ вицепремиерът в оставка Томислав Дончев, коментирайки тезата на БСП, че предстоят спиране на еврофондове.
Единствената програма, която не е разгърната максимално, е рибарската. Там проблемите е имало винаги. Колегите от левицата имат дефицит от предизборни послания, за да се хванат за тази тема. За един сериозен политик е обидно да говори подобни работи. Лошото е, че се забърква един скандал с думите за спиране, затваряне, който се следи в Брюксел. Тези думи всяват смут и сред всички, които ползват европарите. Хубаво е да има политически спорове, но нека те не се отразяват на нормалното функциониране на държавата, категоричен беше Дончев.

Някой беше казал, че евросредствата се използват само за бетон и пътища, а не за балгосъстоянието на хората. Европейските пари имат положителен ефект върху всички сфери в живота. Построяването на магистралите в Южна България вече дава резултати. За съжаление в Северна България не се строят магистрали. Това не е по вина на нито едно правителство. Ако не бяхме завършили Дунав мост 2, сега Северозападът и Видин щяха да изпитват още по-тежки моменти. Между България и румъния трябва да има поне три моста, разкри вицеперемиерът.