"Законовата процедура е да се върви към съставянето на ново служебно правителство. Според Конституцията това е следващата стъпка. Ако се казвах Румен Радев и бях президент, можеше да ме питате кой ще е следващият служебен премиер."

Това заяви след срещата с президента Румен Радев лидерът на ПГ ИТН Тошко Йорданов.

Президентът хвърли бомба за Рая Назарян и шокира с въпрос за заговора срещу нея ВИДЕО

"Ние гласувахме против промените в Конституцията. Които са правели промени, да си носят отговорността за ситуацията, в която сме. Ние ясно казахме, че тези промени не са полезни и ще доведат до хаос. Половината заминаха точно по тази причина, защото са от компетенцията на ВНС", заяви депутатът. 

"Президентът ще реши кой ще е премиер. После пък министър-председателят ще си избере министри. Крайно време е българите да разберат, че като пращат разни хора в парламента, които взимат глупави решения, следват такива ситуации", обясни дясната ръка на Слави Трифонов.

"Това е сякаш някой да кара пиян и да направи ПТП и да ме питате защо е карал пиян. Като политиците са безотговорни в решенията си, получаваме това", гневно заяви той. 

"Темата за служебните кабинети е противоконституционна", категоричен бе Йорданов. 

"В следващото НС не знам как ще изглежда картината, тя зависи от българския избирател. Този 50-и парламент беше много динамичен и постави много въпроси пред избирателите, включително какви хора се пращат, екзотични хора, такива които казват едно, а после правят друго", каза той. 

"На следващите избори, уважаеми български граждани, помислете кого пращате в парламента. Силата е във вас, не в политиците. С участието или неучастието ви е това, което се получава", завърши Йорданов. 

ПРАЩАТЕ ПИЯНИ В ПАРЛАМЕНТА ДА ПИПАТ КОНСТИТУЦИЯТА, БЕЗ ИЗВИНЕНИЕ #тошкойорданов #ИТН #видео #БЛИЦ #интересно #президент #мандат #Връщане

Posted by Blitz.bg on Monday 5 August 2024

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!