Днес наблюдавахме абсолютно показателен за глупостта на голяма част от депутатите парламентарен ден. Три часа загубихме за нездравия разум на ПП, които три часа правиха парламента на маймуни заради представителите на различните политически партии към делегациите в ЕС.

Това каза депутатът от ИТН Тошко Йорданов.

След това наблюдаваме цирка с блокаж на кворума в НС и неразглеждане на нито един от вкараните законопроекти, после извикаха и министри, за да ги изслушат за сушата, и целияt този панаир е за една комисия във втори парламент вече, в която пак имат председател.

Но ако имаха изобщо акъл, щяха да имат идея какво да правят в тази комисия, допълни Йорданов.

Тук целия парламент е блокиран заради нездравата глупотевина на хората от ПП, които - тъй като нищо не могат да направят, - правят комисии и губят времето на същите тези комисии.

Питайте ги какво правиха 9 месеца, когато бяха на власт - къде им беше комисията за Пепи Еврото, къде беше КОНПИ; защо искат ваканция, а после искат и през септември да не работим; защо блокираха третия мандат?, попита още депутатът от ИТН.

Можеше да има два варианта за правителство с третия мандат: Всички партии без ГЕРБ и ДПС, и проблемът това да не се случи се казва "Кирил Петков" - единствено и само той. Вторият вариант беше за друго правителство, но то бе спънато от Бойко Борисов.