Гръмна скандал между Тошко Йорданов и Десислава Атанасова в парламента.

След изявление на Атанасова какво се е случило в България преди три месеца и защо сме ходили три пъти на избори, Йорданов излезе на парламентарната трибуна и каза: "Г-жо Атанасова, но не е хубаво да се упражнявате по неща, които се случиха само преди три месеца. Даже няма и толкова, защото правителството, предложено от "Има такъв народ" не беше подкрепено официално още преди да го предложи, от всички политически партии, които бях в тогавашния парламент, включително и от вашата.


Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ


Така че не се упражнявайте в остроумие, още повече, предполагам, че част от партиите, които тогава не го подкрепиха, сега горчиво съжаляват, че постъпиха по този начин. Опитайте се да се придържате към дебата, ако искате, правете циркове, аз искрено се забавлявам с творческата ви немощ."

Последва светкавичен отговор на Атанасова чрез дуплика: "Г-н Йорданов, с изненада установявам, че днес признавате, че сте очаквали подкрепа за вашия кабинет. Г-н Йорданов, първо казвам, че съм изненадана, защото бях останала с впечатление, че вашият лидер щеше да си татуира никога коалиция с БСП, ДПС и ГЕРБ. Е, да, не си татуира подобен надпис, и Слава богу, защото сигурно сега щеше да търси начин да си изчегърта част от написаното."