Появата на нов политически субект е прекрасно за страната. Така Тошко Йорданов от "Има такъв народ" коментира участието на "Продължаваме промяната" на предстоящите избори.

Според него обаче е притеснително изявлението, че те биха работили с ГЕРБ, ако ГЕРБ се промени.

"Не сме си изпускали нервите, всичко което сме казвали е осъзнато, не е емоционален ход", каза Йорданов в отговор на въпрос дали е от партията му не са били прекалено нервни.

Той обясни, че най-големият шок за него е била промяната в позицията на позицията Демократична България. Оказа се, че те за две седмици са си променили мнението и атакуваха Николай Василев", допълни той.

От Плана за възстановяване и развитие е имало идея за отклоняване на пари към определени хора, посочи Тошко Йорданов, като каза, че това са спекулации и подозрения и допълни, че Христо Иванов в прав текст е поискал да има негови представител в кабинета.

Персонална отговорност за несъставяне на кабинета има Христо Иванов и медийната група около Прокопиев, каза още Йорданов.

По друг начин ще работим с медиите, поведението ни ще е различно и ще се опитаме да постъпим правилно при новата ситуация. 
Като персонална грешка Тошко Йорданов определи, че не са разказвали на хората, какво се е случвало в парламента.

В ефира на Дарик Йорданов каза, че се извинява на избирателите, че не са успели да разкажат какво се случва в парламента, той се извини и на останалите партии, че няма да правят договорки и не работят по техния си начин и, че не играят като тях.

„Извинявам се на нашите избиратели и на хората, които ни повярваха, че не успяхме да им кажем какво се случва в парламента, че не намерихме начин да им кажем как текат разговорите. На партиите в парламента се извинявам, че не играем като тях, че не влизаме в договорки”, каза още Йорданов.

Каквото и да се случи ние трябва да проявим смирение и компромиси, за да има стабилно управление, посочи още той.

„Не виждам какви тежки компромиси трябва да правим едни към други. Малките компромиси, които трябва да направим, трябва да са от всички страни. Не само ние, но и ДБ не са в добро състояние в момента. „Изправи се! Ние идваме” са на кантар дали изобщо ще влязат. Каквото и да се случи, трябва да проявим нужното смирение и компромиси, взаимно, за да има стабилно управление", каза още той.

Тошко Йорданов коментира и случая с Петър Илиев и разкритията за това, че в негов труд са открити откъси от труд на друг учен.

„Този проблем беше създаден от „Дневник”, „Капитал” и групата на Демократична България. Аз съм много внимателен с оценките, защото може да се окаже, ако се мине през съдебно дело, че той не е плагиатствал, може да се окаже, че книгата на доц. Киселова с тези пасажи не са много авторски, че са от някъде другаде”, посочи той.

Според него и двамата нови кандидати  за президентския пост, ще ядат углушителен бой на предстоящите избори от президента Радев.