Съветът за електронни медии да изпрати всички документи, които доказват трудовия стаж и образованието на генералния директор на Българската национална телевизия (БНТ) Емил Кошлуков - това е поискал председателят на парламентарната комисия по културата и медиите Тошко Йорданов, казаха за "Хоризонт“ от медийния регулатор.

В отговор от СЕМ са изпратили копия от трудовата книжка и дипломата на Кошлуков.

На заседание на парламентарната комисия по културата и медиите на 19 януари председателят ѝ Тошко Йорданов се обяви за проверка на процедурата по избора на Емил Кошлуков за генерален директор на БНТ:

"Изпитвам сериозни съмнения относно компетентността на сегашния генерален директор по принцип и дали отговаря на изискванията да заема този висок пост и мисля да проверим тази работа и ако има нарушения, той трябва да бъде предсрочно освободен“.

Емил Кошлуков заяви в ефира на БНТ: "Ако ги интересува дипломата, могат да я проверят, тя е там и депозирана. Не знам дали ще я прочетат, защото е на Калифорнийски университет и е на английски, но нека да я видят. Сега вече могат да проверят и втората ми – по египтология“.

От СЕМ припомниха, че мандатът на Кошлуков изтича на пети юли и затова след три месеца предстои да бъде обявена процедура по избор на нов генерален директор на обществената телевизия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!