"Когато се правят такива комисии като тази за "Нотариуса" е да се свърши работа или да не се свърши работа, да замажат очите на хората. Комисиите се свикват по нареждане на председателя на комисията.

И зависи дали той иска да свърши работа. Тук идва и съвестта на всеки депутат да отиде на работа и да си свърши работата. 

Доказателствата трябва да ги събира прокуратурата. Комисията може да извика някакви хора да дадат информацията", това заяви председателят на ПГ на "Има такъв  народ" (ИТН) Тошко Йорданов.

"Има достатъчно доказателства за корупция в митницата. Бойко Рашков се изплаши и не отговори на въпросите.

Тошко Йорданов взриви Рашков след демонстративното му бягство, подпука Асен Василев за... БЛИЦ TV

Ако някой е забъркан в каша, ще намери начин да си измие ръцете с история. Отварям скоба да кажа, че си е празнувал рождения ден в министерството, там не е мястото. Министерствата не са парти центрове.

Всяка негова дума трябва да се подлага на съмнение", разкри Йорданов в сутрешния блок на БНТ. 

Тошко Йорданов

"Той е имал е разговор кой да сложат начело на МВР Хасково, а Капитан Андреево се управлява от МВР-Хасково. Преценете сами какво означава това. 

Имам съмнения дали прокуратурата докарват такива дела докрай или ги ползва за шантаж на политиците. Имаме достатъчно доказателства, че имаме контрабанден канал, начело с шефката на митницата, която е назначена от Асен Василев.

Бойко Рашков твърди, че случайно са били на рождения му ден, а се оказват негови чести гости. 

Вероятно тези канали наистина съществуват и всяка следващата власт ги взема под своя закрила. Трябва да има възмездие за конкретно нещо", каза Йорданов.

"Асен Василев два пъти излъга два пъти директно, че не е познавал Стефан и Марин Димитрови. Дойде шефът на ДАНС и каза, че има засечена комуникация между Асен Василев и между един от двамата, в която те обсъждат кой да сложат за шеф на МВР Хасково", посочи още той.

"Обществото ни е болно и трябва да започне да се лекува. 

Ние като цяло не сме добре работещо общество. Институциите работят добре при здраво общество", допълни депутатът на Слави Трифонов.

"Съдебната реформа е една дъвка. Цялото производство на ПП-ДБ е бутафория.

Христо Иванов не разбира нищо. Той пълзеше при Делян Пеевски, а не обратното. 

Определено се работи в посока, в която искаме всички да пресечен връзки на властта с бизнеса. Има доказателства, а вече докъде ще го докарат, е друг въпрос. 

Комисията "Нотариуса" е да се канят правилните хора и да се зададат правилните хора. Никола Минчев да си беше конструирал правилно комисията и да си беше свършил работата", отсече Йорданов.

Той коментира и предстоящите избори: 

"Ние ще върнем здравия разум в 50-ия парламент. Само "Има такъв народ" си стои зад думите. Театърът, който се разигра в 49-ия, е време да приключи".