Прокуратурата замита престъпления. В случаи, в които тя трябва да се задейства - отказа да се задейства. Освен случая с Васил Божков, друг емблематичен е и "Седемте джуджета". Това заяви в ефира на Нова телевизия Тошко Йорданов по повод ареста на Бойко Борисов.

Полицията не е направила нищо незаконно. Прокуратурата държа жената на Васил Божков 7 месеца в ареста, после каза, че не е трябвало, а сега отказа да направи такова нещо.

Прокуратурата може да си прави каквото си иска. Има факти като промени в Закона за хазарта, има съвпадения от срещи. Трябва да има сериозно разследване, а в момента няма, категоричен е депутатът от ИТН. 

Няма доверие към Прокуратурата. Общественото мнение е, че Бойко и Каскета са мафия. Главният прокурор може да прави всичко. Когато се предполага, че прокуратурата е замесена в цялата схема - няма как да има доверие в тази институция, каза още Йорданов.

Що се отнася до процедурата за нов шеф на БНБ и подкрепата на ИТН от Възраждане и ГЕРБ и дали това са новите им партньори, то той заяви, че това са глупости.

"Коалицията в момента е стабилна", отсече Йорданов.

По думите му Любомир Каримански е изключително талантлив и кадърен финансист. По думите му, той още не е говорил с Каримански относно твърденията на втория, че е бил "съветван" да не се кандидатира за шеф на БНБ. Йорданов добави, че Каримански се движи в кръг на банкери и финансисти и заплахата може да дошла оттам. 

Не виждам как ГЕРБ ще предизвикат предсрочни избори. Успех им желая, заяви Тошко Йорданов и добави, че ГЕРБ могат да говорят всичко. "Те имат начело човек, който е неподходящ във всяка една посока - минало, образование и т.н.", каза още той.