Във всяка една партия има необходимата експертиза.

В БСП кой може да каже, че нямат експерти, особено в социалната сфера, "Възраждане" също имат добри специалисти, дори в "Промяната" има няколко. По тази линия бихме говорили с всички партии, ако третият мандат дойде при нас - и те нямат проблем да дадат своите експерти.

Това обяви в ефира на БНТ Тошко Йорданов по повод предстоящите раздавания на мандати за съставяне на правителство.

По думите му, трябва първо да се види, дали ГЕРБ няма да направи правителство с помощта на "Величие".

"От нас подкрепа няма да получат, за другите партии не знам. Вторият мандат също няма да го подкрепим. Президентът Радев решава за третия мандат, това за мен е най-правилното. Аз не знам на коя партия ще го даде. За разлика от повечето пропагандатори в българската политика, Радев е здравомислещ", смята Йорданов.

"Ако се прави експертен кабинет - трябва да се подпише споразумение - да се видят кои са големите проблеми на хората, които държавата може да реши - образование, здравеопазване, цени на стоки. Всеки конкретен проблем има конкретно решение - ако ви се развали колата например, отивате на автомонтьор, за всяко нещо има експерти.

Дори и да предложат експерти ПП-ДБ - аз пак ще ги мисля за шарлатани. ГЕРБ ако предложат, пак никога не бих гласувал Бойко Борисов да е премиер", допълни народният представител от "Има такъв народ".

По думите му ИТН имат основна заслуга за това ГЕРБ да не разполага с цялата власт, но не определи това като тотално изчегъртване.

"Една партия може да изчегърта от властта - помните каква тотална власт имаха ГЕРБ - като БКП. Имаха всичко, кабинет, който не може да бъде мръднат, служби, агенции. Вече не е така - това е заслуга на ИТН. А за тотално изчегъртване от политиката - отидете и гласувайте, с 30% активност няма как да стане", смята Йорданов. 

Той не пропусна да коментира думите на съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков, който определи ИТН като малкото БСП.

"Кирил Петков е доста неориентиран човек с ниво на мислене пети клас. Той висеше нонстоп пред кабинета на Борисов.

Фалшифицира документи, за да стане министър. Подписани актове от него като министър на икономиката, вече са невалидни. На приятелката му Лена Бориславова трябва да й отнемат адвокатските права завинаги заради фалшификации. И тези хора правят квалификации за други партии.

При него някой неврон е дал накъсо още като ембрион. Подобен човек може да каже всичко. Той е недоразумение, смята Йорданов.