Зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов написа коментар в Туитър относно изказването на Христо Иванов от Демократична България от днес.

"Умният човек много, ама много би трябвало да внимава, когато говори публично и да мисли за последствията. Ако мисли…", написа той.

"Предложението на Слави Трифонов за кабинет шокира страшно много хора - и като начин на действие, и като съдържание, и като персонален състав.

Чудя се дали не е много тежка загуба на връзка с реалностите. Може би става дума за план - да провокира разпадането на тази конфигурация, наречена партии на протеста, да се репродуцира така любимия на сараите модел на кабинет, който се носи по повърхността с неясни мнозинства и това да осигури на Бойко Борисов комфорта на бъде опозиция на един слаб кабинет", каза по-рано пред bTV Иванов.

Също така лидерът на ДБ няколко пъти каза, че "не иска да гори всички мостове" и призова избраните за депутат на "Има такъв народ" да помислят "трезво, отговорно и с морала си" и да ревизират позицията на лидера си.