"Да, ще има вицепремиер от нашата квота, редно е да има. Дебатът продължаваше когато аз напуснах заседание, останаха само тримата лидери" Това каза Искрен Веселинов от ВМРО. Той не скри, че Борис Ячев, Християн Митев и Марияна Николова са спряганите имена за мястото на Валери Симеонов.

"Валери Симеонов ще се върне в парламента и ще работи. Не виждам нищо чудно в това, практика е. Той ще има принос за работата в парламента. Тонът се промени и фактът, че се говори лице в лице, е доста окуражаващ", допълни той.  

"На протестите гледаме като на реални проблеми, които се извеждат от хората. Смятаме, че гласът на хората трябва да бъде чут", каза още Веселинов. 

"ОП имахме доста изказвания, които не бяха в подкрепа на данъка на старите коли. Самата скала бе силно критикувана от нашите депутати. Готови сме да го поставим отново на дебат. 30-40% увеличение на един данък е твърде много. Запознахме се с мотивите на ветото на президента и не са си свършили много добре работата от президентството. Не е справедлив процентът на увеличение. Не говорим за отмяна на ветото, а за промяна или отсрочване. Ще предложим варианти на колегите от ГЕРБ и сме готови да ги инициираме", добави в заключение той.  

Припомняме, че по-рано днес Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов се събраха на коалиционен съвет в кабинета на Бойко Борисов в Министерски съвет. Каракачанов бе принуден да напусне срещата заради ангажимент, но малко по-късно се върна. Всички депутати от НФСБ бяха привикани по време на разговора, а първият партиен лидер, който напусна окончателно сградата на МС бе Волен Сидеров.  

ОЧКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!