Среща между Доналд Тръмп и иранския президент Хасан Роухани зависи от Техеран, написа в социалната мрежа Туитър американският президент.
 
„Иран и неговата икономика се влошават и то бързо. Ще се срещна или няма да се срещна (с иранския президент), няма значение – от тях зависи“, написа Тръмп.
 


Американският президент обяви на 30 юли готовността си да проведе среща с иранския президент Хасан Роухани без предварителни условия. По-късно държавният секретар Майкъл Помпео заяви, че ще одобри идеята на ръководителя на Белия дом, ако Техеран не изпълни редица предварителни условия.
 
На 31 юли ръководителят на пресслужбата на Държавния департамент на САЩ Хедър Науърт обясни, че държавният секретар подкрепя предложението на държавния глава. В същото време официалният представител на външното министерство посочи, че все още не са планирани двустранни срещи и телефонни разговори.
 
Самият Тръмп на 1 август изрази мнението, че Техеран би искал да започне преговори с Вашингтон в обозримото бъдеще, но заяви, че него го устройва сценария, в който Иран се отказва от контакти.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!