Американският президент обяви, че може да сключи сделка с Китай за търговията, съобщава „Ройтерс“. Той съобщи, че е постигнат значителен напредък, за да се преодолеят различията между двете страни, но е предупредил, че може да наложи и нови такси на китайските стоки.
 
„Китай много иска сделка“, каза Тръмп само часове след като неговия висш икономически съветник бе изразил загриженост за разговорите около евентуално търговско споразумение между САЩ и Китай. „Позициите ни все повече се сближават. Мисля, че ще направим сделката и това ще е много честна сделка за всички , ще е добра и за САЩ“, посочи той.
 
Тръмп каза, че ще разговаря с президента Си Дзинпин, когато в края на ноември двамата се срещнат на срещата на лидерите от Г20 в Буенос Айрес.
 
Неговата администрация настоява Пекин да промени политиките си за защита на интелектуалната собственост, технологичните трансфери, индустриалните субсидии и достъпа до вътрешния пазар, както и да предприеме мерки, за да се намали с 375 млрд. щатски долара търговският дефицит на САЩ с Китай.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!