Не съжалявам, че участвах в президентската кампания. Натрупах опит. Това заяви бившият председател на парламента и кандидат на ГЕРБ за президент Цецка Цачева.
„Всяка кампания е трудна, но има и своите изключително емоционални моменти. Най-силният удар за мен бе, че резултатът от изборите бе обвързан с подаването на оставка на правителството. Няма човек, който в подобна ситуация да не изпита вина. Не е лек резултатът да знаеш, че ти като мажоритарен кандидат си загубил и следват тези неща за държавата”, каза Цачева пред bTV.

„Много неща си казахме с Борисов след загубата. Познаваме си емоциите. Каквото е имало да си кажем, сме си го казали”, добави тя.  
„В кондиция съм и съм готова за следваща кампания”, подчерта Цачева.

От думите й стана ясно още, че в момента ГЕРБ подготвят програмата си с помощта на експерти. „За нас най-важното е да предложим мерките и средствата за преодоляване на проблемите, които другите партии посочват. Като приоритет сме извели: сигурността на хората. Издигаме образованието в национален приоритет.Не сме развързали торбата с обещанията. Не сме партия, която обещава неща, които не може да изпълни”, подчерта тя.