Бившата социална министърка по времето на НДСВ Христина Христова стана съветник по социалната политика на служебния премиер Огнян Герджиков, твърди "24 часа". Христова, която бе обсъждана за министър в служебния кабинет до последните часове преди обявяването му, бе изместена за поста от Гълъб Донев.

От днес тя отново ще работи с Герджиков по темите за социалния диалог и минималната работна заплата.

През 2009 г. Христова наследи цар Симеон на лидерския пост в НДСВ. Тя остана начело на партията до 2013 г. Беше депутат от НДСВ в 40-ото НС, след което наблюдател в Европарламента и временен евродепутат от 1 януари 2007 г. до провеждането на първите редовни избори за ЕП у нас.

След оттеглянето си от активната политика се върна университета - този път в СУ "Св. Кл. Охридски", и в неправителствения сектор. Създаде гражданска организация с нестопанска цел в обществена полза - Институт за семейна политика, с която се опитва да помогне експертно в България да се прави семейна политика като основа на демографската политика, да работят за утвърждаване на семейните ценности и в подкрепа на семейства с проблеми.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!