Имунитетът на депутата от ДПС Александър Методиев е поискан заради негов отказ да спре за полицейска проверка, освен това се е държал грубо с полицаи. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров в ефира на bTV.
 По думите му това е недопустимо поведение и вероятно се чувства над закона.

Инцидентът станал в Костенец на 1 май. Около 16,10 ч. Методиев задминал 3 коли с джипа си “Мерцедес” на забранен за изпреварване участък на входа на града и полицай му размахал стоп-палка, но депутатът само му помахал с ръка и настъпил газта. По това време там имало спецакция. 10 минути по-късно оттам минал микробус, който бил спрян за проверка. Един от 7-те души в него нямал документи и полицаите тръгнали да му пишат акт, след като установили самоличността му. Тогава придружителите му звъннали на Бат' Сали и заплашили полицаите, че “ще видят какво ще стане с тях”, когато дойде “шефът”.

Разбрал за проблема, Методиев веднага звъннал на шефа на полицията в Костенец Васил Попов и му обяснил, че служителите му са спрели циганския футболен отбор на Самоков. Попов обаче казал, че си вършат работата, и помолил Бат' Сали да не нарушава обществения ред.

Депутатът се върнал на входа на града и започнал да държи сметка на полицаите защо пишат актове на “неговите хора”. Те му обяснили, че един от аверите му е без лична карта, което е нарушение на закона и са длъжни да го санкционират. Методиев се ядосал и започнал да размахва депутатската си карта. Накарал и приближения си да не подписва акта.

Държал се цинично и поискал справка от полицаите за всички глоби, които са съставили, докато са били на смяна. Униформените посочили, че има ред за такива процедури. Депутатът накарал хората си да снимат и казал: “След 3 дни ще сме вече цивилни”. Звъннал и на шефа им и казал, че е установил нарушения. “Нема к'во да ми се молиш”, порязал молбите на Попов да не нарушава обществения ред.

Методиев е обвинен в хулиганство и отказ да се подчини на полицейски служител в условията на продължаващо престъпление. Ако бъде признат за виновен, може да получи до 3 г. затвор и глоба до 5000 лв.

По думите на Методиев щом видят на пътя мургав шофьор го проверяват за щяло и нещяло. Той обеща другата седмица сам да си даде имунитета.