"Ако наистина Цветан Василев е давал на някого 100 хил. евро на месец за главния прокурор го информирам съвсем отговорно, че те не са достигали до мен, нито евро от тях." Това каза главният прокурор Сотир Цацаров в предаването "Шоуто на Слави" във връзка с обвиненията, че е получавал пари от банкера-беглец. 

"Доколкото си спомням твърденията, че съм получавал от Цветан Василев 100 хил. евро са били разпространени от него чрез една медия, в негово открито писмо. Форматът е доста добър, за да мога да му отговоря по същия начин и публично. Нито евро от това, което твърди Цветан Василев, ако въобще е давал такива пари, е достигало до мен“, обяви главният прокурор. „Нямам от какво да се притеснявам с оглед тези негови твърдения“, заяви Сотир Цацаров.

Той бе попитан и защо след като излезе информация с цените на оградата по границата с Турция и всички нередности свързани с нея, не бе поискан имунитета на Валери Симеонов. 

"Имаше сигнал, който е подписан от г-жа Елена Йончева. По него бе възложена проверка, която завърши с един много обемен доклади  завърши с трите сектора на оградата. В момента на територията работи експертиза, такива са правилата. Ако тази експертна група от инженери и специалисти, подкрепи твърденията на ДАНС, ще има наказани. Никой не може да ни упрекне в липса на обективност там. Образувано е досъдебно производство по случая. Правосъдието се подчинява на определени правила. Бавното правосъдие дразни хората, но тук се изчислява стойност на монтажна работа, което не е лека задача. Разликата между заявената цена и това, което плаща държавата означава, че има престъпление. Докладът на ДАНС няма доказателствена стойност и трябва да бъде проверен. Такъв е закона", обясни Цацаров. 

Не се чувствам като "личния прокурор на Бойко Борисов". Така отговори на друг въпрос на зрители главният прокурор.  По повод определението на бившия градски прокурор Николай Кокинов, че Цацаров е личен прокурор на Борисов, обвинител номер 1 заяви:

"Да напомням ли какво още каза Николай Кокинов на този запис? Той се оплака от мен, помня много добре, че иска да стане апелативен прокурор на София. Оплака се, че един ден ме гали, а друг ден ми се кара. Посочи и защо иска да стане такъв, с оглед границите на всички окръжни прокуратури. Каза и една фраза: "Ти си го избра". Може би е добре той да каже и още нещо - дали всичко, което каза на Борисов в разгара на разследване, когато той бе отговорен прокурор, не бе породено от личната му неудовлетвореност и затова, че не бе повишен".

"Аз не се чувствам като личен прокурор на премиера Борисов и изразявам съжаление, че някой е недоволен от това, че не е успял да заеме това място и да стане такъв", заключи Цацаров. Запитан дали хората биха го избирали за втори мандат, ако имат такава възможност, главният прокурор отговори: "Не, хората нямаше да ме изберат за втори мандат. Фигурата на главния прокурор концентрира всички очаквания за справедливост. Над 80% от хората нямат понятие, което разбира се е оправдано, за работата на съдебната система и за начина, по който тя функционира. Хората свързват всичките си очаквания към главния прокурор, а не към полиция, не към съд и т.н". "Главният прокурор не е всесилен и не е магьосник, който може да промени всеки закон или да обвини някого ей така, защото общественото мнение го иска. Главният прокурор не може да оправдае тези съществени очаквания", заключи Цацаров.  

Припомняме, че малко преди това, отново в "Шоуто на Слави", Сотир Цацаров заяви, че ще има и още обвинени висши политици и коментира ситуацията с бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева.