Ще бъдат снети обяснения от премиера Бойко Борисов. Обясненията би следвало да бъдат снети днес. Казвам би следвало, защото не съм се прибирал в кабинета си от парламента. Това каза пред журналисти главният прокурор на България Сотир Цацаров след заседание на парламентарната Правна комисия за проверката относно думите на премиера Бойко Борисов, че в парламента има хора, замесени с наркотрафик, предаде „Фокус“.
„Най-вероятно са снети, защото ако не ме лъже паметта беше призован за 11.00-11.30 часа. Ако попитам градския прокурор, тя ще ми каже дали са снети“, посочи той. „Единственото, което е забавило снемането е пътуванията на премиера в чужбина.   

Призован е за днес, защото утре пътува отново“, уточни главният прокурор. „Ако зависи от мен, няма да се самосезирам, защото тези сигнали малко или много обслужват политически цели, да не се лъжем“, каза още той. 

Писмото, което касае Корнелия Нинова и всички спорове, които се развиват около него, малко или много обслужват една политическа престрелка, "добави Цацаров .

„Трябва да си дадем ясен отговор на въпроса искаме ревизия на приватизацията заради справедливостта или защото това ще реши един или друг персонален проблем, или ще постави един или друг персонален повод за политически нападки“, заяви той. На въпрос проверявана ли е или не Корнелия Нинова за приватизацията на „Техноимпекс“ главният прокурор коментира: „Не мога да го кажа по друг начин, освен че наказателно производство не е образувано.

Прието е, че към настоящия момент е изтекла давността. Втората инстанция, Апелативният съд, е приела, че няма данни за неизгоден договор или длъжностно престъпление“. „Ако има евентуална промяна в Конституцията, ако юридическата конструкция се възприеме със всички въпросителни към нея, да не гледаме само към наказателните производства, които са били образувани и прекратени. Това ще обхване и случаи, в които наказателни производства не са образувани“, посочи Сотир Цацаров. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!