Новата правосъдна министърка Цецка Цачева заяви, че ще се чувства много комфортно на парламентарен контрол и в новата си роля. И призна, че е имала своите върхове и спадове.
"Аз опитах от всичко и днес това ме прави по-силна, по-здраво стъпила на земята, в ново амплоа и нови надежди", изповяда бившата шефка на Народното събрание, цитирана от Канал 3.

Цачева отрече да е обявявала, че съдебната реформа е приключила и уточни, че е имала предвид реформирането през Конституцията.

"Казах, че в конституционната част и промяната на Конституцията,  в 43-то Народно събрание успешно с квалифицирано мнозинство направи промяна в Конституцията по отношение на съдебната реформа. Не в едно мое изказване съм заявявала, че това не е едностранен акт и процес, той продължава и повтарям, че имам амбицията с ускорени темпове да се случва реформата в съдебната система", коментира Цецка Цачева.

Тя изведе борбата с корупцията на ниво законодателство като свой приоритет. "Ще работя без резки движения, но с ускорени темпове в изработването на антикорупционното законодателство, което е наш ангажимент от предходния състав и, разбира се, онова, което всички български граждани искат, е продължаване с по-висока скорост на съдебната реформа.