Който си прави тънки сметки за избирателната активност, винаги губи, но все пак трябва да отчитаме, че сме в ситуация на пандемия. В доста държави се проведоха избори в условия на пандемия и видяхме различна избирателна активност. Аз обаче смятам, че тя няма да е толкова ниска, колкото се опитва да се внуши.

ГЕРБ не желае ниска избирателна активност, а напротив – ние винаги сме искали хората спокойно да могат да упражнят правото си на вот. Това заявява депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов, коментирайки обвиненията на БСП, че управляващите разхлабват мерките срещу пандемията, за да има по-ниска избирателна активност, пише "Фактор". 

По повод намеренията на държавния глава Румен Радев, който се подготвя за поход за Трети март до връх Шипка, Ципов заявява:

"Няма смисъл да коментираме поведението на г-н Румен Радев през последните 4 години. Той показа, че не може да бъде обединител на нацията, а само търси начин, за да предизвика разрив в обществото.

Включително и по време на празници. Нека да припомним неговите послания от миналата година за „софийския и шипченския щам“ на вируса, което бе достатъчно показателно. Няколко дни след неговото изказване на Трети март беше въведено извънредно положение. Всеки сам може да избира как да отбележи празника.

Председателят на парламента Цвета Караянчева ще бъде на Шипка, за да почете жертвите, а не да държи речи, с които се цели единствено конфронтация. По всяка вероятност Радев ще постъпи точно по този начин. За своя мандат до момента той показа, че не може да олицетворява единството на нацията, както и че защитава само свои интереси и такива на партията, която го издигна".

Според Красимир Ципов предстоят интересни президентски избори, на които ще се види дали БСП ще подкрепи кандидатурата на Румен Радев за втори мандат. "Към този момент Радев извива ръцете на левицата и я „принуждава“ да застане зад него", отбелязва той.

"Категорично ГЕРБ след изборите на 4 април няма да направи коалиция с БСП, както и с ДПС. Нашите естествени партньори биха били досегашните коалиционни партньори  – ВМРО, а защо не и новата коалиция между НФСБ и „Воля“.

За мен е малко вероятно да се споразумеем с „Демократична България“, ако успее да влезе в новия парламент. Моите лични очаквания са в следващото 45-о Народно събрание да влязат 5 политически субекта. ГЕРБ ще е водещата политическа сила и тя ще определя условията. Това са нашите очаквания", заявява Ципов. 

Според него присъствието на политическата сцена на Слави Трифонов е "много сериозна загадка". "До този момент не сме видели никакви сериозни приоритети, представени от тях, с изключение на въпросите, които се поставиха на референдум в края на 2016 г. Виждаме тепърва кои са лицата от неговия екип и каква е тяхната експертиза.

Трябва да изчакаме изборите и резултатите от тях, след което да преценим с кой да водим диалог за сформиране на стабилно мнозинство, което да излъчи правителство", заявява Красимир Ципов.